Omgeving

Murau-Murtal

Ontdek de omgeving

Wandelen, golfen, paardrijden, skien, tuben, rodelen ...

Altijd leuk is een bezoek aan het mooie middeleeuwse stadje Murau, dat 6km verderop ligt, écht een aanrader. Je vindt hier leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en goede restaurants. Murau is iets groter dan Kreischberg en daar kan men dan ook net iets meer soorten winkels en supermarkten vinden.

Naast prachtige wandelingen in de bergen, kan je hier ook langs de Murradweg fietsen of lopen. Dat is een beroemd fietspad langs de rivier de Mur dwars door de regio.

Winter in Kreischberg

In de winter ligt er, vanaf 1 december, een fantastisch en sneeuwzeker familieskigebied met ruim 40 km piste en moderne liften klaar om van te genieten. De pistes liggen op een afstand van 350m van de voordeur.

In de winter van 2021/2022 is er een nieuwe gondellift aangelegd die, met een investering van €40 mln, de huidige capaciteit verdubbelt heeft. Dat betekent dus nog minder wachttijd voor iedereen.

Het Funpark behoort tot de absolute wereldtop! Jaarlijks worden er hier grote FIS wedstrijden georganiseerd. Voor langlaufers en winterwandelaars zijn hier ook volop mogelijkheden.

Zin om te rodelen? Ook dat kan hier!

Op de site van Kreischberg vindt u alle informatie overzichtelijk gepresenteerd.

Zwemmen in het overdekte zwembad in Murau kan uiteraard ook erg aangenaam zijn na een dag in de koude sneeuw.

Zomer in Kreischberg

In de zomer kan men zich niet alleen langs de Mur verplaatsen maar ook over de Mur middels een raft, voor degenen die van fris water houden is dit zeker een aanrader.

Om lekker af te koelen kan men naar het openbare zwembad van Kreischberg zelf dat op een paar honderd meter van het huis ligt. Men kan naar het natuur Freibad, incl. glijbaan, in Murau of het overdekte zwembad in Murau op respectievelijk zo'n drie en vijf km afstand.

Tussen het skigebied Kreischberg en het stadje Murau ligt de prachtige 18 - hole golfbaan "Golfclub Murau-Kreischberg". Beboste gedeeltes en vijvers vormen een prachtige en afwisselende baan. Vanaf het terras van het prachtige clubhuis heb je mooi uitzicht over een groot deel van de course. Even een hapje eten is daar ook prima te doen, binnen of buiten.

Voor de F1-fans is het hier goed toeven want de Red Bull Ring ligt op zo'n uurtje rijden van het huis. Tijdens de Formule 1 week kleurt Kreischberg dan ook redelijk oranje.

Het toeristenbureau, dat zich op zo'n 50m van de voordeur bevindt, is een prima plek om even binnen te lopen om te vragen wat er zoal te doen is.

Een voorproefje? Dat kan op de site van Kreischberg